2015. május 2., szombat

„ZŰR AZ ŰRBEN VAGY AZ IFIBEN?”



2015. április 26.-án egy kis zűr kavarodott a fornosi nagy ifivel, mert ifire menet rossz irányba fordult a kicsi csapat és a fornosi gyülekezeti terem helyett a derceni Tábita központban kötött ki. Igaz, hogy nem 15 perc, hanem 1óra 15 perc volt az út oda, hiszen gyalog keltünk át a vadonban, mégis megérte, hiszen az út tele volt meglepetésekkel, nevetésekkel és sok-sok „állattal”, jó értelemben! (fácánok, siklók, békák, gyíkok, meg ilyesmik).  Útközben találkoztunk pár nehézséggel: sérülések, vadászat vad nélkül, komisz autósok, akik nem hagyták szegény népet gyalogolni és minden áron fel akartak minket szedni, de mi eltántoríthatatlanok voltunk a célunktól, a gyalogtúrától.

Persze Dercenben a helyi lakosok, akik minden utcában minden lócát teliültek kicsit furcsállták, hogy mit keres 14 idegen fiatal Dercen eldugott mellékutcáin. Egyesek azt gondolták, szektások vagyunk, mások szerint diszkóba mentünk, de a legérdekesebb mégis ez volt: „Mi van ma, valami gyűlés?”, na és a válasz: „Nem, csordásválasztás!”. De a lényeg az, hogy 10-15 perces késéssel megérkeztünk a derceni ifisekhez, akik már nagyon vártak minket, legalább is az elmondásuk szerint.
Érkezésünk után azonnal akcióba lendültünk és énekeltünk a szintén 14 derceni ifissel, így összesen 28-an vettünk részt a Mérce KRISZ Alapszervezet 2015-ben első Fornos - Dercen ifi találkozón. Éneklés után megnéztünk egy filmet betömörülve a spanyolfalas kis ablakmentes terembe, ahol tiszta moziban éreztük magunkat. A film kb a gyerekkorunk legelejéből származik, 1996, „Zűr az űrben”. Persze a meglepetések sorozata még koránt sem ért véget. Negyed nyolc körül, a film közepénél szünetet tartottunk, mert a derceniek nagyon finom pizzával vártak bennünket és nem akarták, hogy a film után kaja nélkül hazainduljunk (mert így lett volna), ezért a közepén ettük meg. 
Az alkalom után hazaindultunk, ismét gyalog, bár a derceniek jó szívűek voltak és haza akartak minket fuvarozni, de mi nem engedtük, mert gyalogolni akartunk és még volt egy csomó csokink és sütink, amit a hazaútra tartogattunk. Ne de a haza út sem volt zökkenőmentes: jöttek-mentek a fellegek, csepergett az eső, mi pedig nem tudtunk sietni, mert már elfáradtunk, na meg azok a magas dombok és fél 10-kor az erdő! Na de minden rendben volt, hiszen ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?
Egy szó, mint száz: nagyon élveztük ezt a kis kiruccanást, átruccanást, mert ismerkedtünk a derceni szomszédos ifivel és egy nagyon jó programban vettünk részt finom pótvacsival. Legközelebb ti következtek Dercen, Gát, Munkács, Rákos, Izsnyéte! Várunk rátok és egymást is látogassátok meg, még ha nem is gyalog! 
SOLI DEO GLORIA!

 S.T.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése